BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık devleri stres testinden geçti----

Bankacılık devleri stres testinden geçti

Bankacılık devleri stres testinden geçti
17 Aralık 2014 - 18:44 www.finansgundem.com

Moody’s, İngiliz bankalarının olası risklerden kaynaklanabilecek kayıplara karşı dirençli olduğunu açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İngiltere merkezli bankalara yapılan stres testinin sonuçlarının bankaların olası risklerden kaynaklanabilecek kayıplara karşı dirençli olduğunu belirtti. 

Moody’s’in internet sitesinde yer alan açıklamada, İngiltere Merkez Bankası’nın denetleyici birimi tarafından gerçekleştirilen testin dün açıklanan sonuçlarının, İngiliz bankalarının olası risklere karşı dirençli olduğunu gösterdiği belirtildi.

Açıklamada, “Stres testinin sonuçları finansal kuruluşların 2008-2009 yıllarında açıkladıkları büyük kayıpların ardından yitirilen güvenin yeniden kazanmasına yardımcı olacaktır. Stres testinin sonuçları Moody’s’in beklentileri ve sermaye değerlendirmeleri ile uyumludur“ denildi.

Moody’s EMEA Bölgesi Finansal Kuruluşlar Grubu Başkanı Laurie Mayers ise, “Stres testinin verileri bu bankaların sermaye ve potansiyel kırılganlıklarına ilişkin şeffaflığı artırıyor. Bu bankaların kreditörleri için kredi pozitif unsur” açıklamasını yaptı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından dün tüm İngiliz bankalarına uygulanan stres testinden bütün büyük bankaların geçtiği, sadece The Co-operative Bank'ın olası şoklara karşı sermayesinin yetersiz kalabileceği açıklanmıştı.

Açıklamada İngiltere’nin önde gelen bankaları olan HSBC, Barclays, Santander, Standard Chartered ve Nationwide'ın stres testinden geçmeyi başardığı vurgulanmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)