BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılar düzenlemelerden rahatsız!----

Bankacılar düzenlemelerden rahatsız!

Bankacılar düzenlemelerden rahatsız!
06 Mayıs 2015 - 09:48 www.finansgundem.com

Türkiye'de banka genel müdürleri bankacılık sektörüne getirilen düzenlemelerden rahatsız olduklarını açıklıyorlar

FINANSGUNDEM.COM

Bankacılar, son yıllarda yapılan düzenlemelerden rahatsızlıklarını sık sık dile getirmeye başladılar. Bu düzenlemelerin karları olumsuz etkilediğini düşünen bankacılar bu konuda açıklamalarda bulundular.

Bu konuyla ilgili ilk açıklama Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’dan geldi. Aydın, BDDK’nın sektöre yaptığı son düzenlemelerin sermaye yeterlilik oranlarını aşağı çektiği uyarısında bulundu. Düzenlemelerin katı olduğunu vurgulayan Aydın, bu noktalarda esneklik getirilmesi gerektiğini söyledi.

ÇITALARI YÜKSEK TUTMALI

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bankacılık sektöründe kârlılığın azaldığına dikkat çekerken bu alanda sınırların fazla zorlanmaması gerektiği uyarısında bulundu.

"Öz kaynak kârlılığı azaldı. Net faiz marjı ve sermaye yeterlilik oranların geriledi" diyen Bali, "Bankacılık hem hissedarlarını hem de yatırımları, ihtiyaçlarını, KOBİ'leri desteklemeli. Ayrıca öz kaynaklarını da güçlendirmeli. Bunun için karlılık mühim. Onun için bankacılıkta çıtaları fazla zorlamamak gerekiyor" diye konuştu.

Bali, "Bu söylediklerimi bankacılık yerine getiremezse, fonksiyonlarını yerine getirememe tehdidi oluşur" değerlendirmesinde bulundu.

BDDK verilerine göre Mart ayında bankacılık sektörünün toplam kârlılığı geçen yıla göre yüzde 15 oranında artarak 6,71 milyar lira oldu.

Borsada bankacılık endeksinin son dönemde genel endeksteki ağırlığının azaldığına ve daha kötü performans gösterdiğine dikkat çeken Bali, bunda göreli olarak gerileyen karlılığın etkili olduğunu sözlerine ekledi.

BANKALARIN ÖNÜNDEKİ ZORLUKLAR ARTACAK

Bu konuda son açıklama Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras'tan geldi. Finansbank'ın sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili düzenlediği basın toplantısında konuşan Aras, aşırı düzenlemelerin bankaların önündeki zorlukları daha da artıracağını ifade etti. Ömer Aras, bankacılık sektörünün çalışması için düzenlemelerin yeniden ayarlanması gerektiğini vurguladı. Aras, "Regülasyonlarla verimsizlik ve karlılıkta düşme gözlemleniyor" diye konuştu.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb07 Mayıs 2015 11:53

    Aldigi komisyonlar duntalari bulan bu vahsi kapitalistler hala utanmadan agliyor. pes diyoruz. aldiginiz o uydurma komisyonlari ve asiri temerrutleri vatandasa iade edin. zira bunlar sadece kredinin ana parasindan defalarca fazla.

  • bb07 Mayıs 2015 11:51

    Milletin cebindekini sömurdunuz birsey kalmadi. vahsi kapitalistler. sizin elinuze dusurmesin Allah. bugune kadar devlette hep goz yumdu sizlere. dunyanin karinivyapiyorsunuz hala agliyorsunuz bu sacmaliga bir son verin. hrr yemenin de bir sonu vardir.

  • REALIST07 Mayıs 2015 00:23

    TBB nin basindaki zat olarak birazda siz esnek olmayi denerseniz iyi olcak cunku kendi dusunceleriniz disinda hic bir seyi kabul etmiyorsunuz...

  • yağma hasanın böreği bitti06 Mayıs 2015 10:26

    hadi başka kapıya..kar edemiyorlarmış vah vah..milletin hesaplarından kartlarınmdan masraflar aidatlar kes sonra da bunun adına "kar" de..