BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka sayısında azalma olabilir!----

Banka sayısında azalma olabilir!

Banka sayısında azalma olabilir!
16 Nisan 2015 - 11:37 www.finansgundem.com

Rusya bankaları, krizin tasfiyeleri şiddetlendirmesi ile yok olup gidebilir

Yüzlerce Rus bankası, ekonomik krizin kötüleşmesi ve merkez bankası tasfiyesinin bankaları birleşmeye ve kapanmaya zorlaması ile yok olmaya ilerliyor.

Yüksek faiz oranları ve Ukrayna krizi ile ilgili uygulanan yaptırımlar, Rusya’nın 820’den fazla bankasını sıkıştırıyor. Merkez bankası Elvira Nabiullina, kötü yönetilen ve yetersiz sermayeli bankaları rekor bir hızda kapatıyor.

Moskova merkezli danışmanlık şirketi Macro Advisory yöneticilerinden Christopher Weafer, “Rusya’nın aşırı fazla lisanslı bankası bulunuyor. Bu sayıyı 200 ile 300 arasına düşürmek pozitif bir adım olur” dedi.

Weafer, “Zayıf bankaların ortadan kaldırılması, ekonomiyi kredi uygulamalarının iyileştirilmesi yoluyla destekler, yolsuzluğu düşürür ve şeffaflığı artırır” diye konuştu. Banka sayısının düşürülmesi, OAO Sberbank ve VTB Group gibi devletin sahip olduğu en büyük şirketlerin hakimiyetini güçlendirir.

Öte yandan orta ölçekli bankalar, rakiplerini devralmaya hazır olduklarını ifade ediyorlar. Bu durum, bir birleşme dalgasını teşvik edebilir. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)