BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka mevduatları için sigorta sistemi geliyor----

Banka mevduatları için sigorta sistemi geliyor

Banka mevduatları için sigorta sistemi geliyor
01 Aralık 2014 - 07:46 www.finansgundem.com

Çin merkez bankası, tasarruf mevduatlarında sigorta sistemine geçmeyi planlıyor

Çin, banka mevduatları için sigorta sistemi getirmeyi planlıyor. Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) internet sitesine yayınlanan taslağa göre, Çin hükümeti, mudilerin her bankadaki beş yüz bin yuana (81,637 dolar) kadar olan hesaplarını sigortalayacak.

Taslakta mevduat sigorta sisteminin ne zaman başlayacağı ya da bankaların ödeyeceği primler hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi. Ancak sigorta primlerinin, bankaların yönetimi ve risk koşullarına göre değişebileceği belirtildi.

Çin Merkez bankası, bankalardan konuyla ilgili görüşlerini 30 Aralık'a kadar alacak. Mevduat sigortasıyla, Çin'de hükümetin kamu bankalarındaki mevduatlara zımni olarak uyguladığı garanti kaldırılmış olacak. Böylece tasarruf mevduatlarına uygulanan faiz oranlarında deregülasyonun ve bu alanda rekabetin artmasının yolu açılacak.

Çin'de 31 ekim itibarıyla 112 trilyon yuan tasarruf mevduatı bulunuyor. Bununla birlikte batık krediler son altı yılın en yüksek düzeyine ulaşmış bulunuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)