Ana SayfaBankacılıkBanka karları 1. çeyreğe damga vurdu---

Banka karları 1. çeyreğe damga vurdu

1 / 9
Banka karları 1. çeyreğe damga vurdu
11 Mayıs 2015 - 13:51 www.finansgundem.com

Bankalar güçlü bir ilk çeyreği geride bırakırken, beklentilerin üzerinde kâr rakamları açıkladı. İlk çeyrekteki düşük faiz ortamı kârlılıkları destekledi. Takipteki kredi tahsili performansı kârlılığı yükselten bir başka etken oldu. İkinci çeyrekte de bankaların gelirlerim yükseltmesini bekleyen uzmanlar, belirsiz politik ortamın bilançolar üzerinde sıkıntı yaratabileceğim de hatırlatıyor.

Bankalar, ocak ayında 2,1 milyar TL, şubat ayında 1,4 milyar TL ve mart ayında 3,2 milyar TL olmak üzere, yı­lın ilk çeyreğinde kârlarını önceki yı­la göre yüzde 15 artırarak 6,7 milyar TL'ye yükseltti. Beklentilerden iyi ge­len bankacılık kârlarının ardından ise gözler bankaların solo bazda bilan­çolarına çevrildi. Haftanın son işlem gününde toplam kredilerde üçüncü en büyük özel banka olan Yapı Kredi'nin, ilk çeyrekte konsolide net kâ­rını 501 milyon TL olarak açıklama­sıyla birlikte banka bilançoları ta­mamlanmış oldu.

Borsa İstanbul'un (BlST) lokomo­tifi olan bankacılık sektöründe bek­lentilerin üzerinde gelen kârlılıkların nedenleri ise birden fazla. TL'nin önemli ölçüde değer kaybettiği bir or­tamda bankacılık kârlarının beklenti­lerden iyi gelmesi en çok takipteki kredi tahsili performansına bağlanı­yor. Bununla beraber geçen yılın ilk çeyreğindeki sıkıntılı ortamın bu yılın çeyreğinde pek fazla görülmediğini belirten uzmanlar, genel olarak faiz­lerin de daha düşük seviyelere gelmiş olduğunu gördüklerini belirtiyor. İkin­ci çeyrekte ise menkul kıymet getirilerinin büyük rol oynayacağını belir­ten uzmanlar, bu dönemde de ban­kalar için yüksek gelir beklese de, be­lirsiz politik ortamın birtakım sıkıntı­lar yaratabileceğine de vurgu yapıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster