BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka bilançoları endeksi nasıl etkiler?----

Banka bilançoları endeksi nasıl etkiler?

Banka bilançoları endeksi nasıl etkiler?
21 Temmuz 2014 - 08:39 www.finansgundem.com

23 Temmuz’dan itibaren açıklanacak banka bilançoları endeksi nasıl etkiler? A1 Capital Araştırma Direktörü Belgin Maviş yanıtladı

FINANSGUNDEM.COM

Bu hafta itibariyle banka bilançolarını takip etmeye başlayacağız. 23 Temmuz’dan itibaren bankalar ikinci çeyrek karnelerini açıklamaya başlayacak.
A1 Capital Araştırma Direktörü Belgin Maviş telefonla bağlandığı CNBC-e yayınında banka bilançolarının endekse etkisinin nasıl olabileceğini değerlendirdi. Beklentilerini açıkladı.

İşte Maviş’in açıklamaları;

Genel olarak Banka bilançoların yine pozitif olarak piyasalarını etkileyeceğini düşünüyorum.  Birinci çeyrek bilançolardan sonra gelecek bu ikinci bilançolara baktığımızda piyasanın yine kitle bazlı hareketliliklere sebep olacaktır. Sonuçta Borsa İstanbul mali sektör ağırlık bir endekstir. Bu anlamda önümüzdeki günlerde tıpkı Amerika’daki piyasaların bilanço döneminde yapmış oldukları hareketler gibi Borsa İstanbul’da da kitle bazlı hareketler yaşanacak. Ama hareketliliğin geneline baktığımızda faiz indirimi ile devam eden sürecin bilançolarla desteklenip  10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve sonrasına kadarda devam edebileceği görüşümüzü koruyoruz.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)