BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya'dan BDDK'ya yanıt!----

Bank Asya'dan BDDK'ya yanıt!

Bank Asya'dan BDDK'ya yanıt!
21 Mayıs 2015 - 06:33 www.finansgundem.com

Avukat Süleyman Taşbaş Bank Asya hissedarlarına adına BDDK Başkanı Akben'in açıklamasına açıklık getirdi

Bank Asya hissedarları adına açıklama yapan avukat Süleyman Taşbaş, "BDDK’ya belgelerin yüzde 90,12'si teslim edildiğinden hissedarların yönetim haklarının iadesi amacıyla defalarca ihtarname gönderilmesine rağmen konuya ilişkin bir adım atılmamıştır." dedi.

Taşbaş, bazı basın yayın organlarında, yeni atanan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in Bank Asya hissedarlarının belge teslim etmesiyle ilgili açıklamalarının yer aldığını hatırlattı. BDDK başkanlığına yeni atanan başkanın görevinin hayırlı olmasını dileyen Taşbaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yanlış veya eksik bilgilendirme sonucu yanlış anlamaya sebebiyet verebilecek mahiyetteki bu açıklamaya karşı kısa bir izahatta bulunmayı gerekli gördüm.TMSF tarafından atanan Asya Katılım Bankası AŞ geçici yönetiminin 09 Nisan 2015 tarihinde yaptığı KAP açıklamasında  '09 Nisan 2015 tarihi itibariyle, toplam 185 ortağa ait 360.000.000 TL nominal bedelli A grubu payların yüzde 90,12'sine tekabül eden 324.422.569 TL nominal bedelli hisseye sahip 152 ortak tarafından bankaya teslim edilen belgelerin, teslim edildiği şekliyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na gönderildiği' ifade edilmiş olup bu tarihten sonra BDDK’ya belgelerin yüzde 90,12’si teslim edildiğinden hissedarların yönetim haklarının iadesi amacıyla defalarca ihtarname gönderilmesine rağmen konuya ilişkin bir adım atılmamıştır. Bankanın evraklarını tamamlayan yüzde 90 dan daha fazla oranındaki hissedarlara yönetim haklarının ivedilikle iadesi gerekmektedir. Yüzde 9 hissedarlara ait hangi evrakların eksik olduğunun hissedarlarla ve banka ile paylaşılması ve bu konunun açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • suçlu21 Mayıs 2015 06:40

    bankasya ve yatırımcıları çok çekti, ben lider olsam kinimi nefretimi suçsuzlara yönlendirmezdim hele ki yolsuzluk yapanlar ve rüşvet yiyenler etrafta cirit atarken