BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya'da 'riskler' ayıklanıyor----

Bank Asya'da 'riskler' ayıklanıyor

Bank Asya'da 'riskler' ayıklanıyor
14 Ağustos 2014 - 02:08 www.finansgundem.com

Bank Asya'da satış fiyatının belirlenmesi için riskli kredilerin tespiti ve bilançodan düşülmesi aşamasına gelindiği öğrenildi

Satış için olası yatırımcılarla müzakereleri yürütmek üzere Goldman Sachs’a yetki veren Bank Asya’da satış fiyatının belirlenmesi için kurumun riskli kredilerinin bankanın bilançosundan düşülerek hesaplanmasına çalışıldığı öğrenildi. Geçen yıl sonundan bu yana ilk kamu katılım bankası kurulması çalışmalarını başlatan Ziraat Bankası’nın Bank Asya’ya yönelik ilgisi biliniyor.

DEUTSCHE BANK ARACI MI

Konuya yakın kaynaklar, Bank Asya ve Ziraat Bankası yetkililerinin bu hafta başında bir araya geldiği bilgisini verdi. Geçen pazartesi gerçekleşen görüşmede, taraflar arasında bir ön anlaşma imzalanarak müzakere sürecinin başlatılabileceği ortak görüşünün oluştuğu kaydedildi. Edinilen bilgiye göre Ziraat Bankası, bu konuda bir yabancı kuruma yetki vermeyi de planlıyor. Kulislerde bu anlamda öne çıkan isim ise, Deutsche Bank. Ziraat’in yetkilendirmeyi tamamlaması ve üst düzeyde Bank Asya’nın satın alınması yönünde nihai kararın verilmesinin ardından kamuoyuna yapılacak bir açıklama ile iki kurum arasındaki görüşmelerin resmen başlaması bekleniyor.

RESMİ ADIM ATILMADI

Banka Asya geçtiğimiz aylarda olası ortaklık görüşmeleri için Goldman Sachs’a yetki verirken bir yandan da Katar Islamic Bank ile ortaklık müzakerelerine başladığını duyurmuştu. Ancak bankadan geçen hafta Katar Islamic Bank ile geçtiğimiz marttan bu yana yürüttüğü ortaklık görüşmelerine yönelik imzalanan münhasırlık anlaşmasının, yurtiçi yatırımcılarla görüşmebilmek için feshedildiği açıklaması gelmişti.

Bilişim ‘know how’ı güçlü

Bank Asya’nın katılım bankacılığı alanında özellikle bilişim altyapısında oldukça güçlü bir ‘know how’a sahip olduğu, Ziraat’in de özellikle bu yanıyla kuruma ilgi gösterdiği belirtiliyor. Ziraat’in belli bir aşamaya getirdiği katılım bankası kurulması çalışmalarında özellikle katılım bankacılığı için gereken yazılım konusunda Bank Asya’yı alarak avantaj yakalayabileceği belirtiliyor. Tecrübeli insan kaynağının da tercihte etkili olduğu belirtiliyor.

Birden çok ilgili var

ÖNCEKİ  gün Bank Asya CEO’su Ahmet Beyaz’ın, Ziraat Bankası’nın Bank Asya ilgisinin bilindiğini ancak kendilerinden resmi bir başvuru almadıkları yönünde bir açıklaması kamuoyuna yansıdı. Beyaz ayrıca açıkalamasında Goldman Sachs’tan kendilerine iletilen bilgiye göre birden çok ilgilinin olduğu bilgisini de paylaştı.

TMSF söylentisi yayılmıştı

 BANK Asya, 17 Aralık operasyonunun ardından bazı kamu kurumlarının yüksek miktarlı mevduatlarını çekmeleri nedeniyle gündeme gelmiş, hatta bankanın TMSF’ye devredilmesi gibi olasılıklar konuşulmuştu. Ancak o dönemde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yetkilileri başta olmak üzere ekonomi yönetiminin, Bank Asya’ya el konulmasının tüm bankacılık sektörünü olumsuz etkileyeceği endişesini dile getirerek bu yöndeki olasılıkları devre dışı bıraktıkları biliniyor.  (Hülya Güler / Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)