BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya, AK Parti'nin toplandığı oteli satıyor----

Bank Asya, AK Parti'nin toplandığı oteli satıyor

Bank Asya, AK Parti'nin toplandığı oteli satıyor
02 Temmuz 2014 - 16:04 www.finansgundem.com

Bank Asya iki bağlı ortaklığındaki tüm hisselerini 132 milyon TL karşılığında satma kararı aldı

Bank Asya iki bağlı ortaklığındaki tüm hisselerini 132 milyon TL karşılığında satma kararı aldı. Bu şirketlerden Tuna Gayrimenkul'ün bünyesinde, AK Parti'nin uzun yıllar toplantılarını yaptığı Kızılcahamam Asya Termal Otel de bulunuyor.

Bank asya'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre banka Tuna Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndaki hisse payının tamamını 62.8 milyon TL karşılığında satacak. Bankanın Tuna Gayrimenkul’de yüzde 24.18 hissesi bulunuyor.

Banka aynı şekilde yüzde 99.93'üne sahip olduğu Nil Yönetim Hizmetleri’ndeki hisselerinin tamamını da 69.25 milyon liraya satacak. Her iki satışla ilgili olarak satış protokolleri imzalanırken, işlemlere ilişkin yasal izin ve diğer süreçler de başlatıldı.

Bank Asya iştirak ve bağlı ortaklıkları ile ilgili potansiyel satış fırsatlarının belirlenmesi, alıcı gruplarla görüşmelerin yapılması için genel müdürlüğe yetki verdiğini Haziran başında açıklamıştı.

AK PARTİ'YE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Tuna Gayrimenkul şirketi bünyesinde, Kızılcahamam Asya Termal Otel bulunuyor. Söz konusu tesis, AK Parti'nin istişare toplantılarına uzun yıllar ev sahipliği yapmıştı. Ancak 17-25 Aralık sonrası, AK Parti, son istişare toplantısını Afyon'a almış ve Güral Otel'de yapmıştı.

Öte yandan Tuna Gayrimenkul'ün bünyesinde, yapımı devam eden üç gayrimenkul projesi daha bulunuyor. Nil Yönetim Hizmetleri şirketi ise, Asya Termal’de işletmecilik hizmeti veriyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)