BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya ortağı polise dava----

Bank Asya ortağı polise dava

Bank Asya ortağı polise dava
11 Kasım 2015 - 06:45 www.finansgundem.com

TMSF'nin el koyduğu Bank Asya'nın ortaklarından olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü polisi Cihat Ersal'ın, bu durumunu bildirmediği ortaya çıktı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF)’nin  yönetimine el koyduğu Bank Asya'nın  22 Kasım 2014'te yapılan olağanüstü genel kurulu toplantı tutanaklarında, bankanın ilginç ortakları olduğu öne sürülmüştü. Bankanın B grubu hissedarları arasında yer alan Cihat Ersal'ın genel kurulun toplantı tutanaklarına geçen ikametgah adresi İstanbul Emniyet Müdürlüğü, A Blok, Kat: 6, Fatih-İstanbul olarak geçmişti. Cihat Ersal'ın adının Sabah tarafından gündeme getirilmesi üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü, o dönem Osmanlı Arşivleri Müdürlüğü'nde görev yapan Ersal hakkında araştırma yaptı.
 
MAL BEYANINDA YOK

Sabah'ın haberine göre, inceleme sonucu Ersal'ın Bank Asya hissedarı olduğu kesinleşti. Fakat memurun hissedar olduğunu bildirmediği ve mal beyanına da yansıtmadığı anlaşıldı. Ersal, savcılık ifadesinde Bank Asya hissedarı olduğunu inkar etmedi. Birikimleri ve vefat eden babasından kalan mirası, Bank Asya hissesi almak suretiyle değerlendirdiğini kaydeden Ersal, bunu mal beyanına yansıtması gerektiğine ilişkin bir zorunluluk olduğundan haberinin olmadığını iddia etti.
 
SAVCILIKTAN İDDİANAME

Savcılık 3628 sayılı kanunda devlet memurlarının mal varlığında önemli bir değişiklik olduğunda bir ay içinde mal bildiriminde bulunulmasının zorunluluğu olduğunu hatırlattı. Savcılık, Cihat Ersal'ın bu zorunluluğu yerine getirmemek suretiyle suç işlediğini tespit ederek yargılanması için iddianame düzenledi. Ersal, Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hukukçu11 Kasım 2015 07:01

    delikanlı gibi kaç hissesi olduğunu yazın da iddianız doğru mu değil mi araştırıp çapraz kontrol yapalım. biliyorsunuz bir lot hisse sahibi olan da ortak sayılıyor.