BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya hisselerini kim isterse verecek!----

Bank Asya hisselerini kim isterse verecek!

Bank Asya hisselerini kim isterse verecek!
18 Şubat 2015 - 07:43 www.finansgundem.com

Bank Asya'da yüzde 2.5 hissesi olan Sanko Holding Onursal Başkanı Konukoğlu, "Satmak için defalarca genel müdürü aradım, kim isterse hissemi veririm"

TMSF'nin el koyduğu Bank Asya'da yüzde 2.5 hissesi olan Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu Sabah'a konuştu. Konukoğlu, "2.5 yıldır hissemi satmak istiyorum. Defalarca yönetim kurulunu ve genel müdürü aradım. Her defasında 'alıcı yok' dediler. 5 ay önce birisiyle anlaştım, satacaktım ama almaktan vazgeçti. Benim yerimde siz olun, 'satın' diyorum, 'alan yok' diyor. Ne yapayım?" dedi. 

KİM İSTERSE VERİRİM 

"Ne genel kurullarına gidiyorum, ne bu bankayla çalışıyorum, ne sermaye artırımlarına katılıyorum" açıklamasında bulunan Konukoğlu, şöyle konuştu: "Alan olsa satıp çıkmak istiyorum. Hisseyi Hazine isterse tamamen onlara veririm. Kim isterse veririm. Benim hisselerimin değeri 2 okul parası ancak eder. 'O paraya 2 okul yaptırdım' der geçer giderim. O hissedeki haklarımı zaten kullanmıyorum. Gitmiyorum, gelmiyorum, yönetim kurulunu seçmiyorum." Bankacılık sektörüne girmeyi başından beri istemediğini öne süren Konukoğlu, "Burası daha önce finans şirketiydi, daha sonra bankaya dönüştü. O dönemde de itiraz etmiştim. Sonradan çıkmak istedik olmadı" diye konuştu. 

RIZANUR BEY'LE YOLUMU AYIRDIM

Gaziantep Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimleri sırasında cemaatin bir aday çıkardığını, kendisinin onu desteklemediğini anlatan Konukoğlu, "Kim Gaziantep'e faydalı olacaksa ondan yana olacağımı söyledim. 2.5 yıl önceydi. Daha sonra 17-25 Aralık süreci oldu. Cemaatle ilişkim olmadı. Belki birkaç talebe okutmuşuzdur. Kurban Bayramı dönemlerinde de para vermişimdir. Ama yanılmışız" diye konuştu. TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in kendi şirketlerinde çalıştığını hatırlatan Konukoğlu, "Kendisi dürüst ve çalışkandı. Ama genel kuruldan sonra yollarımızı ayırdım" dedi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakki18 Şubat 2015 15:29

    Yala bakalim, nereye kadar. Ruzgara gore sekil aliyon. Once Ozal, sonra cemaat simdi de Erdogan.

  • seyfi18 Şubat 2015 09:56

    Satıp çıkmakla yada hibe ile kurtaramazsın.Eğer kamu zararı oluşursa onuda ödeyeceksin

  • sallama18 Şubat 2015 09:42

    madem hiç hazzetmiyordun, halka arzdan sonra sataydın ya da 2010 da 350.000.000 TL kar açıkladığında sataydın. devasa şirketleri yönetiyorsun, danışmanların var vs...kurululundan 2014 e kadar geçen sürede hiç mi alıcı çıkmadı, borsaya kote ettirip sataydın. çok iyi biliyosun ki yönetim tmsf nin elinde ve şu anki değerinin 10 katını sana teklif etseler tmsf izin vermeyecek. ucuz popülist yaklaşım. hadi ordan hadi ordan...