BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya hisselerinde şok düşüş!----

Bank Asya hisselerinde şok düşüş!

Bank Asya hisselerinde şok düşüş!
15 Eylül 2014 - 09:18 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul, 07.08.2014'te işleme kapatılan Bank Asya hisselerini bugün işleme açtı

Hisseleri bir aydan uzun bir süredir kapalı kaldıktan sonra bugün tekrar işlem görmeye başlayan Bank Asya'nın hisselerinde satış dalgası yaşandı.

Bank Asya hisseleri, yüzde 11.3 düşüşle taban fiyat olan 1,10 liradan açıldı.

İşleme bir aydan fazla kapalı kaldıktan sonra bugün açılan Bank Asya hisselerinde ikinci seansta kayıplar yüzde 20.16'ya yükseldi ve hisse fiyatı taban fiyat olan 0.99 liraya geriledi.

1.1 milyar piyasa değeri ile güne başlayan Bank Asya hisseleri yüzde 20 düşüşle 216 milyon kaybederek 891 milyon piyasa değerine indi.

Hisseleri 7 Ağustos'ta geçici olarak kapatılan Bank Asya ilk seansı da taban fiyattan kapatmıştı. Aynı saattte BIST-100 endeksi yüzde 0.4 artıda seyrediyor.

İLK SEANSTA TABAN AÇILDI

Bank Asya hisseleri bugün birinci seanstan itibaren işleme açıldı. 7 Ağustos tarihinde hisse sırası işleme kapatılan Bank Asya bugün yüzde 11,29 gerileyerek taban fiyat olan 1,10 liradan açıldı.

7 Ağustos'tan beri işleme kapalı olan bank asya bugün birinci seanstan itibaren işleme açıldı. Açılışta yüzde 11,29 gerileyen Bank Asya hisseleri taban fiyat olan 1,10 liradan güne başladı.

AÇIĞA SATIŞ İŞLEMLERİNE KAPALI

Öte yandan Bank Asya hisseleri ile ilgili Borsa İstanbul'dan açıklama geldi. Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada Bank Asya hisselerinin kredili alım ve açığa satış işlemlerine kapalı olduğu ve brüt takas uygulamasına tabi olma durumunun devam ettiği belirtildi.

Borsa İstanbul Bank Asya hissesinin işleme kapatılmasına gerekçe olarak ortaklık yapısındaki belirsizliği göstermişti.

Bank Asya hisseleri kapatılmadan önce 1,24 lira seviyesinde bulunuyordu. 7 Ağustos tarihinde hisselerin işleme kapatıldığı gün Bank Asya hisseleri yüzde 5,34 değer kaybetmişti.

Geçtiğimiz hafta SPK Başkanı Vahdettin Ertaş en son alınan kararın mevcut kapalılık halinin devamı yönünde olduğunu söylerken "Yeni bir karar alınmadığı sürece kapalılık hali devam edecek" demişti.

İŞTE BORSA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN YAPTIĞI DUYURU

Ulusal Pazar'da işlem görmekte olan Asya Katılım Bankası A.Ş. (ASYAB.E) paylarının işlem sırası, Borsamız Hisse Senetleri (Pay) Piyasası Yönetmeliği'nin 25/a maddesi uyarınca, 07.08.2014 tarihinde ikinci seans öncesinde geçici olarak işleme kapatılmıştı.

Şirket paylarının Ulusal Pazar’daki işlem sırası 15/09/2014 tarihinde (BUGÜN) 1. seanstan itibaren yeniden açılacaktır.

Şirket paylarının işlemleri Ulusal Pazarı’daki son işlem gününde oluşan baz fiyat (1.23 TL) ve +/- %10 fiyat marjı ile başlatılacaktır.

16 EYLÜL'DE BORSA ENDEKSLERİNE EKLENECEK

Asya Katılım Bankası paylarının Ulusal Pazar'daki işlem sırası 15.09.2014 tarihinde yeniden açıldığından, 16.09.2014 tarihinden itibaren, BIST Kurumsal Yönetim, BIST Mali, BIST Banka, BIST Tüm, BIST Tüm-100 ve BIST Ulusal endeksleri kapsamına dahil edilecektir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet KARAKAYA15 Eylül 2014 15:02

    Garanti Bankası, Asyabank hissesini a grubu hisse olmasına rağmen internetten satmıyor.''Girdiğiniz bilgilerin bazıları hatalı.seçtiğiniz hisse/varant/sertifika için alış emri verilemediğinden alış için yatırım merkezlerimizle görüşebilirsiniz.'' diye uyarı veriyor.BİST işleme açtı ancak Garanti Bankası işleme açmadı.bu nasıl bankacılık...