BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya avukatından BBDK'ya yanıt!----

Bank Asya avukatından BBDK'ya yanıt!

Bank Asya avukatından BBDK'ya yanıt!
05 Şubat 2016 - 10:47 www.finansgundem.com

BDDK Başkanı'nın Bank Asya'nın zararına ilişkin yaptığı açıklamaya bankanın avukatı cevap verdi: Geçen yıl kâr açıklayanlar bu yıl zarardan sorumludur

Bank Asya hissedarlarının avukatı Süleyman Taşbaş, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in Bank Asya'daki zararın TMSF yönetiminden kaynaklanmadığı yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.
 
Bank Asya'nın bir yıldır TMSF tarafından yönetildiğini aktaran Taşbaş, “Göreve geldiklerinde kâr açıklayan onlardı. Bugün zarar açıklanıyorsa, bu zarardan sorumlu olmadıklarını söylemeleri inandırıcı değil. Bir yıl önce sermayesi artıda olan ve kâr açıklayan bir banka bugün zarar açıklıyorsa; bununla ilgili de ‘Biz zarar oluşturmadık' deniliyorsa açıkçası bu abes. Bizim bilmediğimiz birileri mi gelip bankayı yönetti de zarara yol açtılar” dedi.
 
Taşbaş, “Bank Asya'nın şu an 1 milyar 350 milyon lira öz kaynakları var. Bu bankanın batma gibi bir durumu söz konusu değil” açıklamasında bulundu.

BİR AN ÖNCE SAHİPLERİNE TESLİM EDİN

Taşbaş, TMSF Başkanı'nın Bank Asya'da bir sorun olmadığına ilişkin açıklamaları da olduğunu hatırlattı. Bankanın zararını başkasına yüklemenin doğru olmadığını aktaran Taşbaş, “Şu an görevi kim deruhte ediyorsa sorumluluğu da ona aittir. Bu duruma sebep olan ilgililer de yönetim kurulu sorumluluğunun gerektirdiği tüm müeyyidelerle karşı karşıyadırlar. Bunlarla ilgili gerekli müracaatları da yapıyoruz. Kendilerini fazla sıkıntıya sokacak bir durumla karşılaşmamaları için bankayı bir an önce gerçek sahiplerine teslim etsinler” diye konuştu.
 
 BDDK BAŞKANI AKBEN NE DEMİŞTİ? 
 
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu Başkanı Akben, Asya Katılım Bankası AŞ'deki zararın, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu öncesinde verilen kredilerden kaynaklandığını kaydetti.
 
Akben, TMSF yönetimine geçmeden önce kâr açıklayan Bank Asya'nın, fon yönetimindeyken 378 milyon lira zarar etmesinin sebebinin sorulması üzerine, "Bank Asya'daki zarar, TMSF öncesinde verilen kredilerden kaynaklanıyor" ifadesini kullandı.
 
Banka Asya'nın mali yapısının hemen bir günde kötüleşmediğini, bu durumun bir süreç içerisinde gerçekleştiğini vurgulayan Akben, bankanın TMSF'ye devrolmadan önce zaten küçülmeye başladığını, yaklaşık 100 şubenin daha önce kapatıldığını dile getirdi.
 
Akben, Bank Asya'nın, TMSF'ye devrolduktan sonra, özellikle takipteki kredilere ayrılan karşılıklar ve devir sonrası yapılan tespitler kapsamında zarar açıkladığını aktararak, halihazırda kredi kullandıramayan, yeni kaynak toplayamayan bankanın giderek küçülmesi ve mali yapısının bozulmaya devam etmesinin doğal olduğunu kaydetti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Umut05 Şubat 2016 16:22

    Şu anki tablo "Tencere dibin kara, seninki benden kara..." durumu. Zira banka yönetimi de kamu otoritesi de bu durumda kabahatlidir. Her iki tarafta suçu birbirlerine yıkabilmek için oldurmaya değil öldürmeye odaklı hareket ettiler. Banka çalışanlarının hakkı hepsinin üstündedir...