BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanco Santander Başkanı hayatını kaybetti----

Banco Santander Başkanı hayatını kaybetti

Banco Santander Başkanı hayatını kaybetti
10 Eylül 2014 - 11:57 www.finansgundem.com

İspanya’nın en büyük bankası Banco Santander SA’nın Başkanı Emilio Botin 79 yaşında hayatını kaybetti

Bir banka yetkilisinin açıklamasına göre İspanya’nın en büyük bankası Banco Santander SA’nın Başkanı Emilio Botin, dün Madrid’te kalp krizi geçirerek 79 yaşında hayatını kaybetti. Bankanın yönetim kurulu bugün bir araya gelerek Botin’in görevini devam ettirilmesi için öneriler değerlendirilecek.

Botin, 1986 yılında Santander başkanlığına geldi ve bankanın İspanya dışına genişleyerek Brezilya’dan İngiltere, ABD ve Polonya’ya uzanabilmesi için şirket satın alımları gerçekleştirdi. Bankanın bugün  91.5 milyar euro (118 milyar dolar) tutarında bir piyasa değerine sahip.

IESE işletme okulu profesörlerinden Javier Diaz-Gimenez, “Bu çok beklenmedik oldu ve İspanya bankacılığı için önemli bir kayıp. Botin, küçük yerel bir banka olan Santander’i küresel bir oyuncu haline dönüştürmesi ve diktatör Franco’nun ölümün ardından İspanya bankacılığının modernizasyonunun öncülüğünü yaparak inovasyon, gelişim ve liderliğin sembolü haline geldi” dedi.

Hisse senetleri yüzde 2.1 kadar düşerek Madrid saati ile 7.58 euroya geriledi. Hisseler bu sene yüzde 17 yukarıda seyrederek Ibex 35 endeksinin bu periyottaki yüzde 9.4’lük yükselişini geride bıraktı.

Botin’in 53 yaşındaki kızı Ana Patricia Botin, bankanın İngiltere biriminin CEO’luğunu yapıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)