BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupalı bankalar için büyük sorun!----

Avrupalı bankalar için büyük sorun!

Avrupalı bankalar için büyük sorun!
05 Ekim 2015 - 10:52 www.finansgundem.com

Geçmişten gelen varlıklar Avrupalı yatırım bankaları için sorun olmaya devam ediyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Avrupalı global yatırım bankalarının önde gelen 5'nde geçmişten gelen varlıkların varlık riski, sermayeleri ve karlılıkları üzerinde baskı yaratmaya devam ettiğini bildirdi.
 
Moody's yayınladığı raporda, geçmişten gelen varlıkların 2015-2016'daBarclays, RBS, UBS, Credit Suisse ve Deutsche Bank üzerinde baskı yaratmayı sürdürüceğini öngördüğünü belirtirken, göreceli olarak yüksek bu varlıkların yarattıkları risklerin cari kredi notları ve görünümler üzerinde etkili olduğunu ifade etti.
 
Avrupa'nın bu 5 büyük global yatırım bankasının 2015'in ilk yarısından geçmişten gelen bu varlıkları yaklaşık yüzde 30 azaltarak 867 milyar dolar seviyesine çektiklerini belirten Moody's, ancak bu miktarın aşağı yönlü risk faktörü olmaya ve kayda değer miktarda sermaye kaynağını tüketmeye devam edeceklerini vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)