BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAteş: ABD'deki temaslarımız başarılı oldu----

Ateş: ABD'deki temaslarımız başarılı oldu

Ateş: ABD'deki temaslarımız başarılı oldu
09 Ekim 2014 - 04:22 www.finansgundem.com

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş: ABD'nin Rus şirketler ve iştiraklerine yönelik kısıtlama listesinden, ülke nezdindeki temaslarımız sonucu çıkarıldı

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, bankalarının ABD’nin Rus şirketleri ve iştiraklerine yönelik kısıtlama listesinden çıkarılmasının ardından açıklamalarda bulundu. 

Ateş, “Yoğun çalışma ve temaslar sonucunda ABD Yabancı Aktifler Kontrol Bürosu (OFAC), sunduğumuz belge ve bilgilere istinaden talebimizi yerinde bularak 6 Ekim 2014 tarihinde aldığı kararla Denizbank’ın söz konusu kısıtlamalar kapsamından çıkartılmasına karar verdi. 8 milyon müşterimize ve ülkemiz ekonomisine katkımızı artırarak devam ettireceğiz” dedi.

SENDİKASYONU GÖRÜŞECEK

Ateş, ABD’nin Rus finans şirketlerine uyguladığı yaptırımlardan bankayı muaf tutmasının ardından, vadesi geldiğinde sendikasyon kredisi ödemelerini yapacaklarını, yeni sendikasyon kredisi alıp almama konusunu ayrıca görüşeceklerini söyledi.
Ateş, “Sendikasyon ile 1 milyar dolar borçlanmıştık. Süresi 1 yıllıktı. Vadesi geldiğinde ödememizi yapacağız. Yeni sendikasyona gidip gitmemeyi ayrıca görüşeceğiz. Henüz neticelendirmiş değiliz” dedi. Denizbank, Kasım 2013 tarihinde uluslararası piyasalardan bir yıl vadeli 1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağlamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)