BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAsya Altyapı Yatırım Bankası'na başvuru 40'ı geçti----

Asya Altyapı Yatırım Bankası'na başvuru 40'ı geçti

Asya Altyapı Yatırım Bankası'na başvuru 40'ı geçti
01 Nisan 2015 - 20:32 www.finansgundem.com

Türkiye'nin de üyelik başvurusu yaptığı Asya Altyapı Yatırım Bankasına kurucu üye olmak için başvuran ülke sayısı 40'ı geçti.

Çin'in girişimiyle kurulma çalışmaları devam eden, Türkiye'nin de üyelik başvurusunda bulunduğu Asya Altyapı Yatırım Bankasına kurucu üye olmak için başvuran ülke sayısı 40'ı geçti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, dün itibarıyla 30 ülkenin uluslararası inceleme prosedürlerinden geçerek, bankanın kurucu aday üyesi olduklarını söyledi. Sözcü Hua Chunying, düzenlediği basın toplantısında, son günlerde üyelik için başvuran ülkelerin başvurularının da çok taraflı prosedürlerden geçtiğini belirterek, tam kurucu aday üye sayısının 15 Nisan'da belli olacağını dile getirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çin'in öncülüğünde kurulacak Asya Altyapı Yatırım Bankasına kurucu üye olmak son gün olan 31 Mart itibarıyla,  Çin, Bangladeş, Kamboçya, Hindistan, Endonezya, Kazakistan, Kuveyt, Malezya, Maldivler, Moğolistan, Myanmar, Nepal, Yeni Zelanda, Umman, Pakistan, Filipinler, Brunei, Laos, Tayland, Suudi Arabistan, Singapur, Sri Lanka, Tacikistan, Özbekistan, Vietnam, Katar, Ürdün, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Güney Kore, Danimarka, Avusturya, İsviçre, Rusya, Türkiye, Lüksemburg ve İsrail başvurdu. 

Çin, bankanın kuruluş sermayesinin 50 milyar dolarlık kısmını karşılayacağını taahhüt etmişti. Bankanın toplam sermayesinin 100 milyar dolar olması hedefleniyor. Bankanın 2015 sonunda faaliyetlerine başlaması bekleniyor.

Uzmanlar, söz konusu bankanın Asya ülkelerinin kalkınma ve altyapı yatırımlarının finansmanı açısından, Japonya ve Amerika'nın büyük hissedarı olduğu Asya Kalkınma Bankası karşısında yeni oyun kurucu olacağı belirtiliyor. Japonya ve ABD söz konusu bankaya kurucu üyelik başvurusu yapmadı. Türkiye, Asya Altyapı Yatırım Bankasına üyelik başvurusunu 26 Martta yaptığını duyurmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)