BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAltınbaş Türkiye'de bankacılık yapmak istiyor----

Altınbaş Türkiye'de bankacılık yapmak istiyor

Altınbaş Türkiye'de bankacılık yapmak istiyor
26 Mayıs 2015 - 07:13 www.finansgundem.com

Altınbaş Holding'e ait Creditwest Bank, Güney Kıbrıs'tan kaçan Ruslar'ın peşinde. Ruslar mevduatını KKTC'ye taşıyor

Güney Kıbrıs'ta 2013'te yaşanan ekonomik kriz, Kuzey'deki bankalara yaradı. Ada'nın güney kesimindeki 120 milyar euroluk mevduatın 60 milyarına sahip olan Rus yatırımcılar, ekonomik kriz nedeniyle paralarını yavaş yavaş daha güvenli buldukları Kuzey Kıbrıs'taki bankalara kaydırdı.

Altınbaş Holding'e ait Creditwest Bank Kıbrıs, ülkenin ilk özel bankası olarak hizmet veriyor. Bankanın Genel Müdürü Süleyman Erol, Güney'i terkeden zengin Ruslar'ın bir fırsat olduğu görüşünde.

Erol, "Güney'de yaşayıp da parasının bir kısmını Kuzey'e taşıyan Rus müşterilerimiz dikkat çekiyor" dedi.

Kuzey Kıbrıs'ta 14 şube ile faaliyet gösterdiklerini ve bu gelişme sonrasında 4 şubede Rusça bilen personel çalıştırmaya başladıklarını ifade eden Erol, bankanın toplam mevduatının yüzde 30'unun bölgede yaşayan ağırlıklı İngiliz emekliler ve Ruslar'ın yatırımları olduğunu vurguladı.

Creditwest'in toplam mevduatının 1.2 milyar TL'ye ulaştığını dile getiren Erol, 5 yıllık büyüme ortalamasının ise yüzde 30 olduğunu anlattı.

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nusret Altınbaş da Türkiye'de bankacılık yapmak istediklerine dikkat çekti. Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Cengiz Biçer ise Kuzey Kıbrıs'ta 10 milyon dolar sermayeyle yeni bir finans kuruluşu oluşturmak için çalıştıklarını anlattı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)