BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAhmet Beyaz'dan 'satınalma' açıklaması----

Ahmet Beyaz'dan 'satınalma' açıklaması

Ahmet Beyaz'dan 'satınalma' açıklaması
09 Eylül 2014 - 14:05 www.finansgundem.com

Bank Asya CEO'su Ahmet Beyaz Bank Asya'da birleşme ve satınalma görüşmelerine açık olduklarını söyledi

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, Bank Asya hakkında çıkan tüm iddialara yanıt verdi. Beyaz, BDDK tarafından incelemeye alındıklarını kabul etti ve bankada BDDK'nın 9 denetçisi olduğunu söyledi. Beyaz ayrıca, Qatar Islamic Bank (QIB) ile yapılan ortaklık görüşmelerinin neden sonuçlanamadığı hakkında da konuştu.

BANKACILIK TARİHİNDE GÖRÜLMEDİ

WSJ Türkiye'ye konuşan Beyaz geçtiğimiz günlerde BDDK tarafından BDDK tarafından 70'inci madde kapsamına alındığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine,"Kanunen otoritelerden gönderilen talimatları paylaşmamız suçtur. 70'inci madde konusunda yapılan haberler bankacılık tarihinde görülmemiştir. Bu bilgiler paylaşılamaz. BDDK gibi bir kurumdan bu bilgilerin sızmasını aklım hayalim almıyor" değerlendirmesinde buldundu. BDDK Başkanı Mukim Öztekin ile konuyu görüştüklerini kaydeden Beyaz, "Konu hakkında çıkan haberler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. BDDK Başkanı da rahatsızlığını dile getirdi. Kendileri de konu hakkında inceleme yapacaklarını söyledi" dedi.

MEVDUAT ÇIKIŞLARI SÜRÜYOR

9 aydır Bank Asya'nın sistematik şekilde bir saldırı altında kaldığını söyleyen Beyaz, buna karşın bankanın yükümlülüklerini yerine getirebildiğini, sermaye yeterlilik rasyolarının yüzde 17 olduğunu belirtti. Beyaz, "Her haber çıktığında insanlar endişeleniyor. 9 aydır sistematik halde bu haberler yapılıyor. Bu kadar saldıraya rağmen sağduyumuzu koruyoruz. Otoritelerden bu haberlere karşı harekete geçmelerini bekliyoruz. Bankacılık güven ve itibar üzerine kuruludur. Bunun ikisiyle de oynanıyor" diye konuştu. Beyaz, yapılan haberler nedeniyle bankadan mevduat çıkışının sürdüğünü belirtti.

9 BDDK YETKİLİSİ BANKADA

Bankanın yakından denetlendiğini söyleyen Beyaz, 9 BDDK yetkilisinin bankayı halihazırda denetlediğini, bu rakamın diğer ekonomi kurumları ile birlikte zaman zaman 30'a kadar çıktığını kaydetti.

ORTAKLIK GÖRÜŞMELERİ NEDEN BİTTİ

Ahmet Beyaz, Qatar Islamic Bank (QIB) ile yapılan ortaklık görüşmelerinin neden sonuçlanamadığı hakkında da konuştu. Beyaz, QIB ile yapılan görüşmelerin BDDK'nın isteği ile sonlandırıldığını açıkladı. "QIB ile Mart ayında görüşmelere başladık. Uzun süredir Türkiye'deki otoriteler de Bank Asya'nın bir stratejik ortak almasını bize tavsiye ediyordu" diyen Beyaz şöyle konuştu: "Bizimle ilgilenen QIB buraya gelip BDDK ile görüştü. Olumlu yanıt alınca ardından bizimle görüşmelere başladılar. Hisselerin çoğunluğunu ya da tamamını almak için münhasırlık anlaşması imzaladık. 6 aylık bir süre verdik. BDDK bu görüşmelerin uzun süreceğini bunun yerine Ziraat Bankası ile görüşme yapmamızı istedi. Sayın Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da bu yönde açıklamaları oldu. Biz de QIB ile anlaşmamızı tek taraflı olarak sonlandırdık. QIB istemeyerek bunu onayladı. Ardından Ziraat Bankası'ndan bir teklif gelmesini bekledik. Ancak bir teklif gelmedi. Dolayısıyla bizim QIB ile yapacağımız iş de bozuldu. Bu olsun istemezdik."

BDDK basın sözcüsüne konuya ilişkin olarak ulaşılamadı.

GEREKİRSE KÜÇÜLÜRÜZ

Beyaz, bankanın bundan sonra nasıl bir strateji izleyeceği ve operasyonlarında küçülme planlayıp planlamadığı sorusu üzerine şöyle konuştu: "Küçülme gerekiyorsa küçülürüz. Oluşacak bilanço yapısına göre biz de işlerimizi şekillendiririz. İş hacmine göre büyüme ya da küçülme stratejilerinin uygulanması doğaldır."

İŞTİRAKLARİ SATILABİLİR

Banka iştiraklerinin satışının gündemde olduğunu da kaydeden Beyaz, Asya Emeklilik ve Işık Sigorta'nın satılabileceğini sözlerine ekledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)