BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAdnan Bali'den dolar tavsiyesi!----

Adnan Bali'den dolar tavsiyesi!

Adnan Bali'den dolar tavsiyesi!
12 Kasım 2015 - 09:32 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali bir üniversitenin misafiri olarak katıldığı derste öğrencilerle ilginç diyaloglarda bulundu

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali öğrencilerle buluştu, soruları yanıtladı. Bir öğrenciden gelen “Dolar Aralık ayında ne olur?” sorusuna “Bu soru bana hep sorulur, ben de cevaplamaktan kaçınırım ama dolar gelirin varsa dolarla borçlan, dolar gelirin yoksa dolarla hiç ilgilenme!” cevabını verdi. 
 
Okan Üniversitesi’nin Girişimcilik Dersi’ne Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali konuk oldu. Bali dün katıldığı derste eğitim ve iş hayatından anılarını paylaşarak öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) okuduğu dönemde beş sömestr şeref listesine girdiğini anlatan Bali, bunun nedenini “Atılmaktan korktuğum için şeref listesine girdim. Dozunda kaygı başarıyı getirir” sözleriyle açıkladı.
 
Acilen hekime gözükmesi gereken aday
 
Bali şimdiki gençlerin zekalarına çok güvendiğini ama antrenman yapmadıklarını, hayatın zekilerden çok disiplinlileri, sebat edenleri ödüllendirdiğini söyledi. Kendisiyle mülakata gelen bir gencin, “Bankanıza girdikten sonra kaç yılda sizin pozisyonunuza gelirim?” sorusuna verdiği “25 bin kişide ilk 10’a girmek için çift haneli rakamlarda zamana ihtiyacınız var” cevabını beğenmediğini aktardı:
“Aday ‘Çok uzun süre, o zaman olmaz. Bu şirkette çalışamam’ yorumunu yaptı. Böyle düşünen biri psikiyatrikliktir. Acilen bir hekime gözükmesi lazımdır.”
 
“Sizin de başarınız, Cem Yılmaz gibi hak görülmeli”
 
Bali “Meşru görülen, hak görülen başarının sahibi olun. Başarı kazandığınızda olaya başkasına gol atmışsınız olarak bakmayın. Mesela Cem Yılmaz’ın başarısı, kazancı halkı rahatsız etmiyor. Sizin de Cem Yılmaz gibi başarınız hak görülmeli. Kıskanılmak yerine gıpta edilmeli” dedi.
 
Dolar Aralık ayında ne olur?
 
Bir öğrencinin yönelttiği “Dolar aralık ayında ne olur?” sorusunu Bali “Bu soru bana hep sorulur, benden cevaplamaktan kaçınırım ama dolar gelirin varsa dolarla borçlan, dolar gelirin yoksa dolarla hiç ilgilenme!” diye cevap verdi.Bali konuşmasının sonunda başarının formülünü niyet+kararlılık+çalışkanlık+disiplin olarak açıkladı. Bali huzur ve mutluluğun formülünü de verdi: “Uyum+sabır+hoşgörü+tevazu”.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • omerta13 Kasım 2015 04:18

    makro acıdan $ seneye bu seviyelerden yuksek olur ( 3 uzeri rahat ) fx işlemi yapanlar sadece olanı trade ettikleri için birşey denemez.ama benim param deger kaybetmesin diyorsan $ al bekle o zaman.faizde iyi doviz cinsi

  • KERİM12 Kasım 2015 21:38

    ADAM ÇOK HAKLI

  • YY12 Kasım 2015 19:16

    Uzun zamandır duyduğum en doğru tavsiye. Dolardan uzak, hemde çok uzak durun!

  • Tahammul et12 Kasım 2015 11:12

    Bosver ben olsam muhatap bile almam.saygi duyarim uzerime bile almam. O onun sorunu onun bakis acisi. Verdigi formuller dogru formuller.gence yaptigi yakistirma hos olmamis.daha anlayisli olabilirdi.

  • ego tatmini12 Kasım 2015 10:28

    işsizlikten kırılan gençlerin karşısına geçip bakın ben genel müdür oldum nazar etme ne olur çalış senin de olur gibisinden konuşmak ego tatmininden başka birşey değil.. ayrıca o gençlere de hiçbir katkı sağlamaz..ama bu ego iş bankası üst yönetiminin hemen hemen hepsinde var