Ana SayfaBankacılık9 ünlü bankacı hedefleri açıkladı---

9 ünlü bankacı hedefleri açıkladı

1 / 9
9 ünlü bankacı hedefleri açıkladı
18 Mayıs 2015 - 13:25 www.finansgundem.com

"TÜRKİYE'NİN YOĞUN TİCARET YAPTIĞI ÜLKELERE ODAKLANIYORUZ"

Adnan Bali/ İş Bankası Gn. Md.

Bölgemizde 14 ülkede iki iştirakimiz, iştirak şubeleri de dahil toplam 57 şubemiz ve iki temsilciliğimizle varız. İngiltere, Bahreyn, Irak, Gürcistan ve Kosova'da şubelerimiz bulunuyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde en yaygın şube ağına sahip bankayız. Tamamı bize ait olan İşbank AG, Almanya'da 13, Fransa, Hollanda, İsviçre ve Bulgaristan'da ise birer şube ile faaliyetlerini sürdürüyor. İşbank Rusya ise 15 şube ile hizmet veriyor. Ayrıca, Çin ve Mısır'da da birer temsilciliğimiz var. 2014'te Gürcistan ile birlikte İngiltere, Irak ve Kosova'da ikinci şubelerimizi açtık. İş Bankası olarak başta yakın coğrafyalar olmak üzere Türkiye'nin yoğun olarak ticaret yaptığı ülkelere odaklanıyoruz. Ortadoğu, Kafkasya, Kuzey Afrika ve Balkanlar yakından takip ettiğimiz coğrafyalar arasında. Bu yıl da yurtdışında şube ya da iştirak edinme yoluyla genişleme hedefimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Öte yandan bankamızın toplam kredileri yılın ilk çeyreğinde yüzde 6.1 artışla 165 milyar 355 milyon TL'ye ulaşırken net kârımız 912 milyon TL oldu. Aktif büyüklüğümüzü ise 252 milyar 931 milyon TL'ye yükselttik. İş Bankası yılın bu döneminde de aktif büyüklüğü açısından özel bankalar arasındaki lider konumunu muhafaza etti. 2015'in ilk çeyreği itibarıyla yüzde 73'ü ticari kredilerden oluşan nakdi kredilerimizin bilançomuz içerisindeki payı yüzde 65.4'e ulaştı. Aynı dönemde bankamızın nakdi ve gayri nakdi kredileri ile ekonomiye sağladığı toplam kaynak tutarı 212 milyar TL'yi aştı. Ayrıca bankamız yılın ilk üç aylık döneminde yurtiçi ve uluslararası piyasalarda yaklaşık 4 milyar TL tutarında menkul kıymet ihracı gerçekleştirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster