BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık400 milyon lira faiz silindi!----

400 milyon lira faiz silindi!

400 milyon lira faiz silindi!
20 Ekim 2014 - 07:27 www.finansgundem.com

91 bin esnaf ve sanatkarın 860 milyon liralık borcunun 400 milyon liralık faiz kısmı silindi

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Canikli, borçlarını zamanında ödeyemeyen ve borcu Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından üstlenilen yaklaşık 91 bin esnaf ve sanatkarın önündeki tıkanıklığın, birliğin yaklaşık 15 gün önce aldığı bir kararla aşıldığını belirterek, "Toplam 860 milyon liralık borcun 400 milyon liralık faiz kısmı TESKOMB tarafından tamamen silindi" dedi.

Avrupa Karşılıklı Garanti Kuruluşları Birliği'nin (AECM) Genel Kurulu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen toplantıda konuşan Canikli, birliğin bir yapılandırma imkanı sunduğunu, uygulamadan yaklaşık 230 bin kişinin yararlandığını dile getirdi.

MASRAFSIZ KREDİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül ise esnaflara büyük yarar sağlayacak bir konu üzerinde çalıştıklarının da müjdesini verdi. Akgül, “Özellikle de sigorta konusunu bu işte ele alırsak, TESKOMB olarak bundan sonra tamamen masrafsız bir şekilde esnafımıza kredi vermeyi planlıyoruz. Esnaf ve sanatkara verilen kredide 10 yıl önce yüzde 20 masraf kesintisi vardı.  Hükümetin yaptığı çalışmalarla bu oran yüzde 1,5'a kadar düştü. Bu yüzde 1,5'u da kaldırma niyetindeyiz" şeklinde konuştu. Üretenin değerli olduğunu vurgulayan Akgül, “Biz durursak hayat durur, o nedenle çalışmaya devam, üretmeye devam” diye konuştu.

12.5 MiLYAR EURO KREDi KULLANDIRILDI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) 10 yıllık süreçte güçlendiğini hatırlatan Başkan Akgül, kredilerin yüzde 100’ünü garanti eden bir kuruluş olduklarını ve 10 yılda 12.5 milyar euro kredi kullandırarak geri dönüş riskinde sıfır sorun yaşadıklarının altını çizdi. Akgül, “Ayrıca 81 ilden 81 esnafımızı eğitip ihracatçı yapacağız” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)