BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık20 banka testi geçemeyebilir!----

20 banka testi geçemeyebilir!

20 banka testi geçemeyebilir!
24 Ekim 2014 - 11:54 www.finansgundem.com

Citigroup tarafından yayımlanan bir rapora göre, AMB'nin stres testi uygulanacak olan 130 bankadan 10 ile 20 arasında banka başarısız olabilir

Citigroup tarafından yayımlanan bir rapora göre, Avrupa Merkez Bankası'nın stres testi uygulanacak olan 130 bankadan 10 ile 20 arasında bankanın başarısız olabileceği ifade ediliyor.

Raporda testi geçemeyen bankaların Yunanistan, İtalya, İspanya ve İrlanda'da kümelenmesinin beklenildiği belirtilirken, başarısızlıkların çoğunluğunun şimdiye kadar yapılan sermaye hareketlerinden kaynaklanması bekleniyor.

En az üç Yunan bankasının testlerde başarısız olacağı görüşüne yer verilen raporda, Yunan bankalarında kalan açıkların düşük olabileceği ve bunun pozitif bir katalizör etkisi yapabileceği ifade edildi.

Citi İspanya'da 3'ten fazla bankanın testi geçememesi durumunda piyasa tepkisinin olumsuz olabileceği vurgulanırken, Avrupalı temel bankalar için odak noktasının ise Almanya bankalarındaki sevkiyat kredileri, Fransız bankaların Orta ve Batı Avrupa'ya verilen kredileri gibi riskli segmentler olacağı belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)