Ana SayfaBankacılık12 banka 12 bin 500 personel alacak---

12 banka 12 bin 500 personel alacak

1 / 14
12 banka 12 bin 500 personel alacak
26 Ocak 2015 - 15:24 www.finansgundem.com

Bugünlerde tüm bankalar yeni yılı planlama telaşı yaşıyor. 2015 yılında hangi alanlarda büyüyüp, hangi alanlarda biraz daha geride duracaklarına karar veriyorlar. Dolayısıyla hangi alanda büyüyeceklerse bu alana göre örgütlenmelerini güçlendirmeye çalışıyorlar. Kısacası, hangi illerde ve ilçelerde yeni şubeler açacaklar, bu şubelerin ağırlığı ne olacak ve buna göre hangi özelliklere sahip yeni personel alınacak? İşte bu türden soruların yanıtları içinde bulunduğumuz bu günlerde şekilleniyor.

PERSONEL ALIMI TAM GAZ

Bankaların politikasını ortaya koymak ve özellikle 2015 yık personel ve şube politikalarını öğrenmek için bir araştırma yapan Para Dergisi’nden Esin Çetinel’in haberine göre bankalar personel alımlarını bu yıl da tam gaz sürdürecek. Türkiye'nin en büyük 12 bankası, bu yıl toplamda yaklaşık 12 bin 500 yeni personel alacak. Yeni alımların önemli bölümü ise okullarından yeni mezun gençler olacak. Tabii yeni alınacak personelin çok önemli bölümü şubelerde ve alternatif dağıtım kanallarında görevlendirilecek.

ŞUBE AÇMA YAVAŞLADI

Öte yandan, bankalar açısından 2015'irı bir diğer dikkat çeken tarafı yeni şube açılışlarının hız kesmesi. Artan şube maliyetleri ve kiralar nedeniyle bankaların şube açmak yerine alternatif dağıtım kanallarına yatırım yaptığı görülüyor. Bu nedenle özel bankalar içinde en agresif olanları bile birkaç istisna dışında şube açılışlarını 10 ile sınırlı tutuyor. Yılın ilk ayı biterken çoğu banka hala kaç şube açacağına karar verememiş durumda. Bunun nedeni ise yıl boyunca bölgelerden gelen talep ve artan potansiyele bağlı olarak karar verecek olmaları.

YÜKSEKOKUL ŞARTI VAR

Bu yıl yapılacak yeni eleman alımlarında şube dışı satış kanalları içinde yer alan direkt satış iletişim merkezleri, telefondan satış bölümleri ağırlıklı olacak gibi görünüyor. Bankaların şube ve alternatif dağıtım kanallarına alacakları personelden yüksekokul mezunu olma ve askerliğini bitirme veya en az bir yıl tecil ettirme zorunluluğu istediklerini belirtelim. Bölge temsilcilikleri ve genel müdürlük birimleri için başvuranlardan ise belirttiğimiz isteklerin yanı sıra mutlaka İngilizce bilme şartı aranıyor. Evet, 2015 yılının ilk ayını geride bırakmaya hazırlandığımız bugünlerde sizin için hangi banka kaç şube açacak, kaç yeni personel alacak, alacağı personelde hangi şartları arıyor gibi soruların cevaplarını aradık. İşte Türkiye'nin en büyük bankalarının 2015 yılı istihdam ve şube planları...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster