BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık11 bankadan Soma kararı----

11 bankadan Soma kararı

11 bankadan Soma kararı
15 Mayıs 2014 - 06:39 www.finansgundem.com

Bankaların yetkili isimlerinden Soma'daki müşterileriyle ilgili açıklama yaptı

Soma'da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin borçlarıyla ilgili, bankalar bir dizi çalışma yürütüyor. Bank Asya Twitter resmi hesaplarından duyurdukları karar ile; Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin Bank Asya'dan edindiği Bireysel Finansman desteği borçları ile Kredi Kartı borçlarının silinmesine karar verildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca Bank Asya'nın Soma Şubesi'nin diğer tüm bireysel ve kobi müşterilerinin Finansman Desteği borçlarının vade farkı olmaksızın yıl sonuna kadar ertelendiği belirtildi.



INGBANK BORÇLARI SİLİYOR

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, şahsi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerini ilgilendiren bir haber verdi.

"Soma'da yaşanan felaketten dolayı çok üzgünüm, başımız sağolsun acılı ailelere sabır diliyorum" şeklinde tivit atan Abay, bu tweetden yaklaşık 5 saat sonra ayrıntılı haberi verdi.

Abay, saat 19.30 sularında attığı ikinci bir tweetle şöyle dedi;

Soma'da hayatını kaybeden tüm kredi müşterilerimizin kredi borçlarını silme kararı aldık.

Abay, hayatını kaybeden işçiler dışında ING Bank'ın Soma Şubesi'nin tüm diğer bireysel müşterilerinin de kredi ödemelerini faizsiz olarak 3 ay uzatma kararının alındığını duyurdu.

Ayrıca Abay, Soma KOBİ'lerinin de bir süre desteğe ihtiyacı olacağı için KOBİ kredilerinin de 6 ay boyunca faizsiz olarak erteleme kararını aldıklarını açıkladı.

GARANTİ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ KONUŞTU

Haberturk.com'a konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Soma'daki müşterileriyle ilgili kendilerinin de bir çalışması olduğunu söyledi.

Özen "Türk bankacılık sektörü bu tür hassas konularda kendini çok net ispat etti. tabiiki gereken yapılacaktır. Soma'da meydana gelen durum çok üzücü. Biz de Garanti Bankası olarak gereken her türlü desteği vereceğiz. Buna şüphe olmasın. Bizim de Soma için benzeri bir çalışmamız olacaktır. Kar/zar meselesi bu tür konularda kesinlikle önemli değil."

ÖLEN BİR KİŞİNİN KREDİ BORCU OTOMATİK OLARAK SİLİNİR Mİ?

Özen, kredi kullandıktan sonra hayatını kaybeden bir kişinin borçlarının otomatik olarak silinip silinmeyeceği ile ilgili de şu açıklamayı yaptı;

"Bu tip konulara detaylı bakmak lazım. Borçlu kişinin bir kefaleti vardır ya da başkası da imza atmıştır. Bunlar önemli. Her olaya ayrı bakılır."

YAPI KREDİ'DEN  AÇIKLAMA

Haberturk.com'a özel açıklamalarda bulunan Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, Soma'da meydana gelen kazanın ardından kendilerinin de yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Açıkalın, "Van depreminde ve şehitlerimizin ailelerinin acı günlerinde olduğu gibi, Soma kazasında da vatandaşlarımızın yanında olmak için konuyla ilgili tüm teknik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaybettiğimiz madencilerimize Allah'tan rahmet, aileleri ve sevdiklerine sabır diliyorum." dedi.

ANADOLUBANK'TAN DESTEK

Anadolubank, Soma maden kazasında hayatını kaybedenlerin tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarını silme kararı aldı.

Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay, "Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Ülke olarak yaşadığımız bu üzücü olay karşısında biz de Anadolubank olarak hayatını kaybedenlerin ailelerin yanına olmak için tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarını silme kararı aldık" dedi.

AKBANK'TAN AÇIKLAMA

Soma’da yaşanan elim olay neticesinde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerinin ve yaralı madencilerimizin acılarını paylaştıklarını ifade eden Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Akbank olarak bu zor günlerde büyük acılar yaşayan vatandaşlarımızın yanındayız. Yüklerini biraz olsun hafifletebilmek amacıyla gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Bu elim olayda hayatını kaybeden madencilerimizin bankamızda bulunan bireysel kredilerini silecek, yaralı madencilerimizin de kredilerini başvurmaları halinde ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandıracağız. Soma Şubemiz ile bu zor günlerde vatandaşlarımız için gerekli her türlü desteğe hazırız. Milletce başımız sağolsun.”

AKTİFBANK

 Aktif Bank, Soma'da kullandırdığı kredileri erteledi.
"13 Mayıs Salı günü Manisa Soma’da meydana gelen maden faciası hepimizi derinden etkiledi.

Biz de Aktif Bank olarak PTT şubeleri ve bayilerimiz aracılığıyla Soma’da kullandırdığımız, borcu devam eden 651 adet, toplam 4,030,606 TL bireysel kredi geri ödemelerinin 2 ay faizsiz olarak ertelenmesi kararını almış bulunmaktayız. Bu elim kazada hayatını kaybeden müşterilerimizin kredi borçları ise yakınlarının başvurması durumunda silinecek ve sigorta tazminatları da ailelere ödenecektir.

Soma’da yaşanan acı olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz. Yaralanan yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, en yakın zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ederiz."

TÜRKİYE FİNANS

Türkiye Finans, Soma'daki maden kazasında hayatın kaybeden tüm müşterilerine kullandırdığı hem kredi kartı hem de tüketici finansmanı fonlarını ücretsiz olarak iptal edeceğini duyurdu.

Konuya ilişkin hazırlanan basın bülteninde aşağıdaki ifadeler kullanıldı:

"Manisa'nın Soma ilçesinde 13.05.2014 tarihinde meydana gelen maden kazası hepimizi yasa boğmuştur. Türkiye Finans olarak bu ve benzeri elim kazalarda doğrudan veya dolaylı etkilenen vatandaşlarımıza destek olmamız en önemli vatandaşlık borcumuzdur.

1- Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden tüm müşterilerimize kullandırmış olduğumuz hem kredi kartı hem tüketici finansmanı fonlarını ücretsiz olarak iptal ederek alacaklarımızdan feragat edeceğiz ve varsa hayat sigortalarını da varislerine ödeyeceğiz.

2- Soma'daki maden kazasından kurtularak hayatta kalan müşterilerimizin ise ödemelerini 1 Ocak 2015 tarihine kadar 7 aydan fazla masrafsız ve kar paysız erteleyeceğiz.

3- Soma'daki tüm bireysel müşterilerimizin ödeme ve ATM işlemlerini 1 Ocak 2015 tarihine kadar 7 aydan fazla masrafsız yapacağız.

4-Bununla birlikte KOBİ müşterilerimizin borçlarını da ihtiyaçları doğrultusunda 12 ay vadeye kadar kar paysız ve masrafsız yapılandıracağız.
 
Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli  ailelerine ve  milletimize tekrar başsağlığı diliyoruz."

İŞ BANKASI

Soma’da yaşanan maden kazasının ardından Türkiye İş Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada ülkemizi yasa boğan kazanın acılarını paylaşmak ve yaraların sarılmasına destek olmak üzere Banka, yöredeki müşterilerinin yanında olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Soma’daki elim kaza hepimizi derinden üzmüştür. İş Bankası Grubu olarak hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm ülkemize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Kaybettiğimiz maden işçilerimizin Bankamıza olan borçları silinecektir. Tüm maden işçilerimizin ve ailelerinin bankacılık hizmetlerinde ihtiyaç duyacağı her türlü kolaylık Bankamızca gösterilecektir. Öte yandan, büyük kayıplar verdiğimiz bu olayda sadece maden işçilerimiz ve ailelerinin değil, tüm yöre halkının zorluklar yaşadığı dikkate alınarak, ilk aşamada, olaydan etkilenen müşterilerimizin bireysel ve ticari bütün kredilerinin ve kredi kartlarının ödemeleri de faizsiz olarak ertelenmiştir. Ayrıca, bu kapsamda yapılacak havale ve EFT işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.”

ODEABANK

Odea Bank, Soma kazasında hayatını kaybeden ve yaralanan maden işçilerinin borçlarını silme kararı aldı.

Odea Bank'tan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Soma'da meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hepimizi yasa ve kedere boğan bu olay karşısında Odeabank olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu bağlamda, hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızın ailelerinin tüm kredi borçlarını silecek ve bölgede yaşayan diğer vatandaşlarımızın da kredi taksit ödemelerini maliyetsiz olarak, asgari 3 ay süre ile erteleyeceğiz."

HALKBANK

Halkbank, Soma kazasında hayatını kaybeden maden işçilerinin borçlarını silme kararı aldı.

Halkbank'tan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Soma’da yaşanan maden kazasından dolayı son derece üzgün olduklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Ailelerin mağduriyetini azaltmak için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirten Taşkesenlioğlu, hayatını kaybeden maden işçilerinin bankaya olan bireysel kredi ve kredi kartı borçlarını silme kararı aldıklarını, ayrıca hayatını kaybeden işçilerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak amacıyla çalışmalara başladıklarını açıkladı."
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yusuf kapşan17 Mayıs 2014 18:52

    Hsbc den de bekliyoruz.

  • devrim16 Mayıs 2014 13:07

    şimdi bir çok para toplanacak o paralarla borçlar silinir evler yapılır ilerdeki yaşam için para bile verilir yeterki istensin.

  • n.ş.l16 Mayıs 2014 12:22

    bireysel kredi sigortalıdır.banka parasını sigortadan alarak kapatır.silinecek diyerek duygu sömürüsü yapıyorlar.

  • dikkat16 Mayıs 2014 09:21

    sağlık sigortası olması durumunda teminatların varislere ödeneceği ve bankaların buradaki haklarından feragat ettiği belirtilmiş. Eleştirmeden önce iyi bir okuyucu olmalıyız..

  • ziraatli15 Mayıs 2014 23:48

    Bireysel kredi kullanan müşteri kredi miktarı üzerinden hayat sigortası yapılır. Müşterinin vefat etmesi halinde tahsil edilen sigorta tazminatından kredi borcu kapatılır kalan miktar da varislerine ödenir. Bu durumda Borçları sildik diye açıklama yapanlar madencinin sigortadan aldıkları paranın tamamını varislerine ödemeleri gerekir.

  • sigortacı15 Mayıs 2014 13:56

    Bireysel kredi kullananların hemen hemen tamamı hayat veya ferdi kaza sigorta sahibi oluyor. Bu nedenle bu bankalar zaten bu alacakları sigorta şirketlerinden tahsil edecekler. Diğer müşterilerinin borçlarını faizsiz ertelemeleri şık bir hareket.

  • t.t15 Mayıs 2014 12:37

    ey ulu bankacıklar.madencinin maaşından alacağınız faizin size fayda sağlayacağınımı düşünmüştünüz.

  • asya15 Mayıs 2014 07:32

    asyanın kararı en manidar olanı bence. devletin bankayı batırmak için operasyon yapmasına rağmen banka ayakta, üstelik sosyal duyarlılık göstererek kredi kullananların borçlarına yönelik de düzenleme yapıyor.