Arif Ünver [email protected] Arif Ünver

Geçmişin muhasebesi, geleceğin yol haritası

22 Eylül 2014, 07:41 ---

Değerli tasarruf sahipleri, hafta sonu Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin tertip ettiği iki günlük toplantıya katıldım. İzlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle sermaye piyasasının taraflarının bir araya gelerek, geçmişin muhasebesinin yapıldığı ve geleceğe ilişkin bir yol haritasının ortaya konulduğu bu toplantı açıkçası ülkemizin geleceği açısından önemli bir kazanım olmuştur.

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ile sadece adı değil içeriği de değişen Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, yeni dönemde ülkemize katma değer yaratma niyetini açıkça ortaya koymuştur.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Sn. ERTAŞ toplantının başından sonuna kadar katılım sağlayarak, katılımcıları son derece hassasiyetle dinlemiş ve takip etmiştir. Keza TSPB’nin yeni yönetimi de aynı hassasiyetle geçmişin muhasebesi ve geleceğe ilişkin yol haritasının ortaya konması için gerekli ortamı sağlamıştır.

Yatırımcılarımızın varolan sorunlarının önemli bir kısmı masaya yatırılmış hatta faaliyetlerine devam ettiği halde işlem sırası kapalı olan firma mağdurlarının sorunları, temettü konusu başta olmak üzere birçok konuda mesai harcanmış olup, somut öneriler ortaya çıkmıştır, yatırımcının bu işin merkezinde olduğu ve yatırımcının bu piyasaların varoluş sebebi olduğu herkesin üzerinde mutabık olduğu nokta olmuştur.

Yol haritası toplantısında, elbette diğer aktörlerin de sorunları masaya yatırıldı, neticede tüm tarafların asgari müşterekte buluştuğu, herkesin kazanç sağlayacağı sürdürülebilir bir sermaye piyasası tesis edilebilmesinin yolları arandı. Ana hatları ile yol haritası ortaya çıktı...

Ortaya çıkan yol haritası ve tarafların niyeti bendenizi geleceğe ilişkin son derece umutlandırdı... Bu süreçte yatırımcılarımıza da düşen önemli birkaç görev var; bilinç düzeylerinin artırılması ki bu noktada tüm aktörler, biz de içinde olmak üzere sizlere eğitim konusunda yardımcı olmaya kararlıyız ve yakında somut adımlar atılacaktır. Yatırımcılarımızın da, yatırım kültürlerini yavaş yavaş sorgulamaları gerekliliği vardır.

Gönül arzu ederdi ki geçmişte hiçbir mağduriyet olmasaydı, lakin oldu. Bu mağduriyetlerinde giderilmesi için somut çabalarımız devam edecektir ve sonuç alacağımıza inancımız vardır. Toplantıda bu konuya geniş vakit ayrıldı...

Bütün aktörlerin bir sinerji içerisinde olması halinde her sorunun çözüleceğine inancımız tamdır, yeter ki bu sinerji devam etsin. 

Bu vesile ile TSPB’nin yeni yönetimine başarılar diler, piyasaların varoluş sebebinin tasarruf sahipleri olduğunun bilincinde olduklarından duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isteriz.

Türkiye’nin Sigortası; Sağlıklı Sermaye Piyasası...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
YAZARIN DİĞER YAZILARITümünü Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster